Over Tango

About the Tango

De Argentijnse tango is aan het einde van de 19e eeuw (1880-1900) ontstaan in de sloppen en buitenwijken van Buenos Aires en in Montevideo (Uruguay), aan de overzijde van de Rio de la Plata. De tango ontstond uit een mengeling van Europese en Afrikaanse muziek- en dansstijlen.

De Europese migranten die tussen 1880 en 1930 massaal naar Argentinië kwamen namen onder meer de wals, de Polka, de Mazurka en de ‘tango Andaluz’ (tango flamenco) mee. De instrumenten waarmee de tango wordt gespeeld zijn van Europese oorsprong.

De Afrikaanse invloed op de tango loopt via de habanera, ontstaan op Cuba en de candombe, ontstaan uit een mengeling van Afrikaanse muziektradities van (de nakomelingen van) slaven in Argentinië en Uruguay. Een andere voorloper van de tango is de milonga die eerder ontstond uit de eerder genoemde muziek- en danstradities. Het is een snelle dans die nog steeds wordt gedanst op tangosalons. (De milonga is dus een dans, maar wordt ook gebruikt als synoniem van ‘tangosalon’)

Buenos Aires maakte een geweldige groei door aan het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw. In 1869 had het 180.000 inwoners, in 1914 1,5 miljoen. De immigranten waren hoofdzakelijk alleenstaande mannen. In de buitenwijken van Buenos Aires zochten zij elkaars gezelschap en dat van vrouwen van lichte zeden in bars, gokhuizen en bordelen. Daar begonnen zij rond 1880 met de eerste passen van de tango.

Vrouwen van lichte zeden moesten ze betalen en vrouwen uit fatsoenlijke families wilden niets met tango te maken hebben, daarom dansten de mannen eerst met elkaar om nieuwe passen te ontdekken en uit te proberen, om daarna de vrouwen te kunnen imponeren.

Altijd al tango willen dansen?

Ga de uitdaging aan en laat je verrassen door de Traditionele Argentijnse Tango.

De Argentijnse tango is door Unesco uitgeroepen tot cultureel erfgoed en is zo de eerste dans met deze titel. De Argentijnse tango verschilt in muziek en dans van de aangepaste Europese ballroom versie. In plaats van vaste stappen leer je naast de techniek, je laten leiden door de prachtige melancholische muziek waarop je kan improviseren, waarbij de connectie tussen je danspartner voorop staat.

De tango is eenvoudig, speels, ingetogen, gewaagd en gepassioneerd.

DE ARGENTIJNSE TANGO LEIDT DE DANS!

Tango Mooovs

In de Argentijnse tangoschool Tango Mooovs Den Haag kun je op maandag, dinsdag en woensdag lessen volgen bij Fred, Esther en Martine.

Elke woensdagavond kun je aansluitend aan de lessen gezellig blijven dansen op traditionele tango-muziek van dj Kees. Ook ben je van harte welkom elke 1e zaterdag van de maand in ZIN in Tango, een Argentijnse tango-avond in het Centraal Station van Den Haag. Op de homepagina (agenda) vind je hierover meer informatie.

Chantal Fernandez Crea Workshop weekend

Workshop weekend
Chantal Fernandez Crea komt gauw weer terug naar Nederland.

EntrenaTango: New concept in Tango courses, direct from Buenos Aires

 

Copyright © 2021 Tango Mooovs | Website ontwikkeld door Blazter.nl - Jouw Online Marketing Bureau!